openhuis de boerhaave

header groep 7 8

4 weken lang 1 ochtend een waanzinnig interessante Masterclass volgen op De Boerhaave? Dat kan. Zoek een reeks uit. Je juf of meester kan jou hiervoor opgeven.

Klik hier om te bekijken welke masterclasses er zijn. Overleg daarna met je juf of meester. 

Welkom op de aanmeldingspagina van de Masterclasses "Knappe Koppen". Allereerst een overzicht van de masterclasses. Daarna kunt u de leerlingen aanmelden voor de masterclasses van De Boerhaave en Het Stormink. Let op: de aanmelding gebeurt door de basisschool. Maximaal 2 leerlingen per basisschool per masterclass.

Masterclasses ‘Knappe Koppen’ De Boerhaave

Lang Leve Latijn

In deze workshop maak je kennis met Latijn. Misschien denk je al een beetje aan het Gymnasium. Dan is dit een prima gelegenheid om uit te vinden of dit iets voor je is. Maar je mag ook gewoon nieuwsgierig zijn naar een taal die tegenwoordig niemand meer spreekt, maar die enorm veel invloed heeft op de talen die we dagelijks om ons heen horen.

Data ronde 1: dinsdag 5 nov./12 nov./19 nov./26 nov. 2019
Data ronde 3: dinsdag 14 jan./21 jan./28 jan./4 feb. 2020

Geheimen onder de grond

Diep onder de grond in een land hier ver vandaan ligt een eeuwenoud paleis verborgen. Troje bestaat nog, zelfs na 3200 jaar… Bij deze masterclass-archeologie leer je een klasgenoot te mummificeren, schatten te ontdekken en kom je erachter hoe mensen duizenden jaren geleden hebben geleefd!

Data ronde 2: dinsdag 3 dec./10 dec./17 dec. 2019/7 jan. 2020

Plastic soep

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt van afval wat we op straat weggooien, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door je tanden te poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen samen in de zeeën en oceanen de plastic soep. Daar wil je natuurlijk meer van weten!

Data ronde 4: dinsdag 11 feb./25 feb./3 mrt./10 mrt./ 2020

Gekke Goden en Wonderlijke Wezens

Waarom moest Herakles vechten tegen een twaalfkoppige slang en wie bedacht het Paard van Troje? Wat hebben Roodkapje en Sneeuwwitje te maken met de Grieken? En hoe schrijf je nou eigenlijk zelf een mythe? In deze masterclass-mythologie kom je van alles te weten over de belangrijkste Griekse en Romeinse mythen en sagen!

Data ronde 5: dinsdag 17 mrt./31 mrt./7 apr./14 apr. 2020

Masterclass Filosofie

Het woord filosoof komt uit het oude Grieks (ook een Gymnasiumtaal) en betekent ‘vriend van de wijsheid’. Wie wil dat nu niet zijn? Een filosoof denkt dus na. Dat lijkt toch niet al te moeilijk…… of toch wel. Grijp deze kans, neem je hersenen mee en sluit vriendschap met de wijsheid.

Data ronde 6: dinsdag 12 mei/19 mei/26 mei/2 juni 2020

Aanmelden Masterclasses "Knappe Koppen"

Heb je alles ingevuld?
Heb je alles ingevuld?
Heb je alles ingevuld?
Heb je alles ingevuld?
Heb je alles ingevuld?
Heb je alles ingevuld?
Heb je alles ingevuld?
Heb je alles ingevuld?
Heb je alles ingevuld?
Heb je alles ingevuld?
Heb je alles ingevuld?
Heb je alles ingevuld?
Alleen invullen indien de factuur niet naar de ouder(s)/verzorger(s) gaat.
Heb je alles ingevuld?
Invalid Input