Fietstour 2024
Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?

Voordat je op De Boerhaave komt, heb je al een keus gemaakt: havo/vwo of gymnasium? Ecolyceum of HavoXL? Maar ook daarna zijn keuzes!

Als je in een havo/vwo-klas zit, wordt aan het eind van het schooljaar bepaald of je verder gaat op de havo of op het atheneum. Daarbij spelen resultaten (cijfers) natuurlijk een rol. Maar het is geen automatisme. We gaan met jou in gesprek om te kijken wat jijzelf het best bij jou vindt passen.

  • In de brugklas krijg je de keus om Cambridge English te volgen of niet.
  • Je kunt elk jaar kiezen om een Masterclass te volgen of niet (Bèta Plus, Kunst en Cultuur, Tekenen, Spaans).
  • In je 3e jaar moet je een profiel kiezen voor je examen straks in de bovenbouw op Het Vlier. Hierin word je goed begeleid door je mentor en ook door de decaan van Het Vlier. Dan moet je al een beetje gaan denken over wat je wilt studeren of welke baan je later denkt leuk te vinden.
  • In het derde jaar kun je tijdens keuzeuren zelf bepalen of je extra aandacht besteedt aan een vak, of dat je voor jezelf wilt werken.

De basisvraag is steeds: Waar ga ik voor? Om die vraag te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om jezelf de kennen: Wat vind ik leuk, waar ben ik goed in, waar moet of wil ik me in ontwikkelen? Vandaar dat je deze vraag al in de brugklas voor het eerst krijgt voorgelegd.