Open Huis De Boerhaave | vrijdag 11 november 16:00 - 20:00 uur
Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?

Schoolboeken  schooljaar 2022/2023

Voor het bestellen van schoolboeken klik hier. Van Iddink ontvangt de leerling informatie bestreft bestellen en levering van de boeken.

Vermeld wel de Iddink code voor "De Boerhaave": 533569XQ

 
Schoolcodes voor het bestellen van boeken andere locaties (schooljaar 22/23)

Locatie EHL Code Iddink
   
Het Stormink SJ9SR5PZ
   
De Marke Noord / Corberic   SYRTDF8D
   
Het Vlier VQFXY6KK
   
De Boerhaave 533569XQ

 

 

Gouden dagen (10 t/m 12 november 2021)

Drie dolle dwaze dagen. Waarschijnlijk doet dit je denken aan de Bijenkorf. Bij De Boerhaave betekent het geen koopjesjagen, maar even niet met je neus tussen de boeken. Wel zo lekker na een toetsweek. Leer je dan niks? Zeker wel! Op De Boerhaave geven we de leerlingen de ruimte om buiten de schooldeuren te leren. En dat gaan we doen. Leren voor een toets doe je vooral in je eentje. De komende dagen doen we dingen SAMEN.

De Boerhaave organiseerde voorheen altijd de oriëntatieweken. Misschien ken je ze nog van een broer/zus of heb je er zelf al eentje meegemaakt. Een ontwikkelteam onderzoekt nu hoe we deze weken kunnen verbeteren. De komende drie dagen zijn een ‘pilot’ om te komen tot een briljant plan. Geef dus ook zeker jouw feedback aan de docenten. Vinden we fijn!

Klinkt leuk, maar wat gaan de leerlingen dan doen? Onze brugklassers lossen een moordzaak op, spelen Zinobelisk, maken samen een leeuw en bekijken een Franse film. De tweedejaars bezoeken Museum More, wagen een dansje, bespelen de Cajon en schrijven aan een eigen Boerhaave-lied. De oudste leerlingen bezoeken de voorstelling Dromen en Doen, bekijken ook een Franse film en worden in de gymzaal uitgedaagd!

De leerlingen kunnen alle informatie over deze drie dolle dwaze dagen vinden op It’s Learning!

We hebben er zin in! Houd onze Facebook en Instagram in de gaten voor leuke foto’s van de activiteiten!

Op 24 augustus starten we met schooljaar 2021-2022. Heb je een leuke zomervakantie gehad? We hopen van wel! Wij zijn klaar voor een nieuw schooljaar! De eerste week duiken we nog niet in de boeken. Ben je gek! We gaan eerst kennismaken. We noemen dit de GOUDEN WEEK. Ben je benieuwd wat je deze week gaat doen? Kijk alvast in dit document!

Leerlingen deden onderzoek voor een nieuw schoolplan voor De Boerhaave. Zij interviewden leerlingen, docenten, ouders en mensen van buiten De Boerhaave met wie wij samenwerken.

Ruim 320 km is er 3, 4 en 5 juni 2021 gefietst in de Etty Goes Cycling sponsorfietstocht van Deventer naar Doorn, dan naar Wanroij en op dag drie terug naar Deventer.  Een groep van 50 leerlingen, medewerkers en wat ouders van Het Vlier, De Marke, Het Stormink en De Boerhaave fietste een fiks bedrag bij elkaar. Dit geld is bestemd voor lesmateriaal voor onze partnerscholen in Uganda.

Update van 15 - 2 - 2021

Wegens code rood vanwege gladheid zijn alle locaties van het Etty Hillesum Lyceum morgen gesloten. De lessen vinden net zoals anders online plaats. Er is dus geen opvang voor leerlingen. Dinsdag is de school weer open. Mocht morgen blijken dat het dinsdag niet veilig is de weg op te gaan dan volgt uiterlijk maandag om 17.00 een nieuw bericht.

Eventuele vragen of verzuim kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

"Een blij kind leert beter." Een van de meest gehoorde termen binnen het onderwijs.
En bij ons op De Boerhaave is dat zeker het geval! Schoolleiders voor de toekomst schreven een prachtig artikel hierover.

 
 
 

Vanavond, 17 novemeber, kunt u de online de informatieavond voor Cambridge Engish live volgen vanaf 19.30 uur. Klik hier om deel te nemen aan de LIVESTREAM.

3 juni 2020:rtv oost

Bekijk de uitzending van RTV Oost 2 juni 2020 voor een impressie op De Boerhaave; weer naar school in anderhalvemeter setting.

 

Filmpje voor de kinderen van Deventer

De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus gelden voor iedereen. Oók voor de burgemeester. In dit filmpje (1 minuut, 43 seconden) legt hij leerlingen en kinderen van Deventer uit waarom scholen en sportclubs dicht zijn.

10 mei 2021

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben wij van OCW zelftesten gekregen. Wij zien binnen onze scholen nog geen oploop van de besmettingen.Het blijft tot nu beperkt tot enkele gevallen.We hopen dat dit zo blijft. Ook met oog op de eindexamens, die op De Marke en Arkelstein al in april zijn gestart en na de meivakantie beginnen op Het Vlier.

De zelftesten zijn bedoeld voor twee situaties. Het thuistesten van collega’s, en risicogericht testen van leerlingen en collega’s op school.

OCW stelt voor alle collega's twee zelftesten per week beschikbaar. Thuis te gebruiken, vrijwillig en als preventieve check. Het doel is uiteraard het veilig openhouden van onze scholen. Daarnaast kunnen wij met instemming van ouders leerlingen tot 16 jaar, en ook collega’s op school laten testen door een hiervoor speciaal opgeleide collega, zodra er een coronabesmetting op school bekend is geworden.

Het gebruik van de zelftesten is altijd vrijwillig. Het delen van de uitslag is niet verplicht. De uitslag wordt niet geregistreerd en is voor eigen gebruik. De inzet van zelftesten is aanvullend op de bekende maatregelen als anderhalve meter afstand, het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in school, regelmatig handen wassen enzovoorts.

 

5 maart 2021

Alle scholen nu weer open

In de voorjaarsvakantie kwam het verlossende woord: alle leerlingen mogen weer naar school. Leerlingen, docenten en medewerkers hebben daar echt naar uitgekeken. Tot eind februari waren we alleen open voor examenkandidaten, praktijkonderwijs leerlingen en speciale opvang.

Nu organiseren we een combinatie van online en live onderwijs op 1,5 meter afstand in alle vijf de scholen. De meeste leerlingen gaan sinds woensdag 3 maart weer zo’n 2,5 dag per week naar school. De examenleerlingen op De Marke, vrijeschoolleerroute het Corberic en het Vlier en zijn er alle dagen, net als de leerlingen van het praktijkonderwijs op Arkelstein.

We ontvangen de komende jaren extra geld uit het Nationale Programma Onderwijs om vertragingen die leerlingen hebben opgelopen vanwege Corona op te vangen en te helpen herstellen. Een omvangrijk landelijk ondersteuningsprogramma waaruit bijvoorbeeld extra handen in de klas betaald kunnen worden. Het gaat om leervertragingen op cognitief, maar ook op sociaal/emotioneel gebied. Over de precieze invulling van het programma zijn wij in gesprek met ouders, leerlingen en docenten. 

3 februari 2021

In de persconferentie van 2 februari kwam het nieuws dat we voorlopig nog doorgaan met thuisonderwijs.
Aan de start van de lockdown hebben wij een verwachtingsposter met iedereen gedeeld. 
We hopen op deze manier het beste onderwijs te kunnen geven met de middelen die we op dit moment hebben.

13 januari 2021

Nog 3 weken langer lockdown voor het VO werd gisteravond in de landelijke persconferentie aangekondigd. Het ziet er nu naar uit dat dit in ieder geval duurt tot en met 9 februari a.s..

Wel zijn er live lessen en examens voor de examenleerlingen op De Marke en Het Vlier. Ook de lessen van het praktijkonderwijs op Arkelstein en de vmbo beroepsvakken op De Marke gaan door. Leerlingen houden onderling nu ook verplicht 1,5 meter afstand. Er is opvang in de scholen mogelijk voor leerlingen die thuis moeilijk tot leren komen of online hun lessen kunnen volgen. Neem in dat geval contact op met de mentor van uw zoon of dochter. Zo kunnen we afstemmen wat mogelijk is.

 

2 juni 2020:

Bekijk de uitzending van RTV Oost 2 juni 2020 voor een impressie op De Boerhaave; weer naar school in anderhalvemeter setting.

 

1 juni 2020:

Naar aanleiding van de aangescherpte noodmaatregelen heeft De Boerhaave bekend gemaakt dat per maandag 16 maart geen reguliere lessen op school worden gegeven. De leerlingen krijgen digitaal les volgens hun eigen rooster. Daarnaast informeert De Boerhaave iedereen via de mail.

 21 mei: Leerlingbrief + Ouderbrief 
13 mei: GGD Nieuwsbrief
23 april: Leerlingbrief + Ouderbrief
3 april: Leerlingbrief + Ouderbrief
26 maart: Leerlingbrief + Ouderbrief
20 maart: Leerlingbrief + Ouderbrief
17 maart: Nieuwsbericht van de burgemeester:
6 maart: Leerlingbrief + Ouderbrief
15 maart: brief.
2 oktober: Ouderbrief

 
 
 
 

In verband met het voorkomen van het Corona virus, vragen wij alle bezoekers zich uit voorzorg te registreren.
De registratie kunt u hier doen.

Voor de derdejaars leerlingen op De Boerhaave is er de mogelijkheid om een korte kennismakingscursus Spaans te volgen.

Samen met journalisten van DRTV maakte klas 1 havo XL in december deze radio-uitzending. De leerlingen vertellen over hun ervaringen in de eerste maanden havo XL onderwijs in klas 1.

7 November - Tijdens de feestelijke afronding van periode 1 op lieten de leerlingen van Havo-XL zien dat ze echte ondernemers zijn.
En dat werd erkend door Vecon(Vereniging van leraren in de economisch-maatschappelijke vakken)!
De opening vond plaats in het Penninckshuis in de binnenstad van Deventer.

Informatieavond van 19.30 tot 21.00 uur speciaal voor groep 8 kinderen en ouders die interesse hebben voor gymnasium en de vwo leerroute ecolyceum (duurzaamheid).

Groep 8 ouders met kinderen die een havo of vwo advies verwachten, zijn van harte welkom van 19.30 tot 21.00 uur.