Fietstour 2024

Ik geef Frans en ben mentor van een Ecolyceum-brugklas. Mijn leerlingen zitten in de gymnasiumvariant. Ik vind het leuk om mentor van deze klas te zijn. Niet alleen omdat het gewoon erg leuke kinderen zijn, maar ook omdat ze me steeds weer verrassen.

Lees meer …

Ik heb erg genoten van het brugklasproject ‘Democratiespel bij de gemeente’. Met twee klassen hebben we in de zaal van de gemeenteraad van Deventer een echt debat gevoerd. De leerlingen vormden politieke partijen en een paar leerlingen namen de rol van ‘journalist’ op zich.

Lees meer …

De mooiste dag van het schooljaar is de eerste dag! Dan komen alle nieuwe leerlingen voor het eerst ‘echt’ op school. Ze zijn voor de vakantie al een ochtend op bezoek geweest, maar nu zijn het geen basisschoolleerlingen meer!

Lees meer …

In de brugklas begon ik in een havo/vwo klas. Ik had een havo/vwo advies van de basisschool en dacht zelf eigenlijk dat ik vwo wel aankon. Maar om dit via een havo/vwo brugklas te doen, vond ik ook wel goed.

Lees meer …

Laura heeft een oudere zus. Die ging ook al naar De Boerhaave en heeft inmiddels haar havo diploma op Het Vlier gehaald.

Lees meer …

De Boerhaave is overzichtelijk. Verdwalen gaat niet lukken! Je weet altijd welke vakken je op welke verdieping hebt. Bijvoorbeeld, Nederlands is altijd op de tweede en Frans op de eerste verdieping.

Lees meer …

Ik vind Engels en Geschiedenis leuke vakken en ‘toevallig’ zijn dit ook de leukste docenten. Met andere docenten of vakken heb ik dan weer wat minder.

Lees meer …

Ik heb twee keer meegedaan met de musical van De Boerhaave. In mijn eerste jaar gaf ik me op. Ik wist niet precies wat me te wachten stond, maar het leek me wel iets. Nou, dat heb ik geweten.

Lees meer …