Fietstour 2024

Vernieuwd gymnasium!


Hét gymnasium van Deventer

Ben jij nieuwsgierig? Kun je goed leren en ga je een uitdaging niet uit de weg? Ben je geïnteresseerd in de Latijnse en Griekse taal en cultuur? En benieuwd wat we daar nu nog van tegenkomen in ons dagelijks leven? Dan is het gymnasium op De Boerhaave iets voor jou!

Vanaf komend schooljaar dagen we je extra uit: vier dagen krijg je regulier onderwijs en één dag per week ga je aan de slag met een project.

Download hier de brochure van het Vernieuwd Gymnasium.

gymnasium1Leer van de Grieken en Romeinen

Op het gymnasium krijg je dezelfde vakken als op het atheneum. Een groot verschil is dat je op het gymnasium Latijn en Grieks krijgt, oftewel de Klassieke Talen. En dat is niet voor niks. De Romeinse en Griekse cultuur zijn belangrijk geweest in onze geschiedenis en dat merken we nog steeds. Onze democratie, bouwkunst en ons rechtssysteem zijn allemaal bedacht door de Grieken en Romeinen. En wist je dat Nike de Griekse godin van de overwinning is? Ook woorden als kaas, straat en camera komen uit het Latijn. Kortom: als je gymnasium doet, begrijp je veel meer van alles om je heen.

Ontdekkend leren

Op het gymnasium krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken. Je gaat moeilijke vraagstukken analyseren en oplossen. We stimuleren je om nieuwsgierig te zijn, je vast te bijten in een onderwerp, uitdagingen aan te gaan, vragen te stellen en op zoek te gaan naar antwoorden. Je leert reflecteren op jezelf en het proces. Op het gymnasium leer je tijdens lessen, uit boeken en door ‘te doen’. Tijdens projecten en excursies. Alleen én samen met anderen die, net zoals jij, graag de diepte in willen en een stapje extra willen zetten.

Projectonderwijs gymnasium3 min

Kies je voor het gymnasium op De Boerhaave, dan kies je voor projectonderwijs. Vier dagen krijg je les en één dag per week werk je aan een project. Bijvoorbeeld een project over de Olympische Spelen en een project over Icarus, een jongen die zijn eigen vleugels maakte om te kunnen ontsnappen. Soms werk je alleen aan een project, maar meestal werk je samen met klasgenoten. Je gaat de diepte in en ontwikkelt nieuwe vaardigheden, zoals creatief denken, communiceren, kritisch denken en sociale vaardigheden. Kortom: je verzamelt alle bagage die je nodig hebt om de rest van je leven vol vertrouwen te leren en ontwikkelen.

Leren binnen en buiten de school

Op het gymnasium leer je niet alleen in de school. Regelmatig gaan we eropuit. Naar musea, Duitse steden, theatervoorstellingen en een universiteit. In de bovenbouw maak je een mooie reis naar Rome. Ook halen we de buitenwereld binnen. Bijvoorbeeld door gastlessen en echte casussen uit de maatschappij. De eerste drie jaar gymnasium zit je op De Boerhaave, daarna ga je naar Het Vlier.

Wil jij uitdaging en ben je een echte doorzetter? Gaat leren je goed af, ben je nieuwsgierig en benieuwd naar alles wat de klassieke oudheid te bieden heeft? Kom kijken op hét gymnasium van Deventer! Bekijk hier alle activiteiten voor groep 7 en 8.

Dit vinden onze leerlingen