Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?
Fietstour 2023

Leer alles over de Romeinse en Griekse cultuur en taal. Interessant, en superhandig. Het helpt je bij het spreken en lezen van veel moderne talen!

Het gymnasium is een bewuste keuze. Je vindt het leuk om je in deze oude culturen te verdiepen. Er is in ons dagelijks leven nog van alles van terug te vinden, als je er oog voor hebt. En dat heb jij en vind je leuk. In je eerste jaar krijg je Latijn naast je gewone vakken. In de tweede komt daar Grieks bij. Wist je dat deze talen de basis zijn van heel veel talen die nu nog worden gesproken?

Ons rechtssysteem, onze huizen en de politiek. Heel veel is al door de Grieken en Romeinen bedacht. Zij legden de basis en jij gaat ontdekken hoe. Dit vergroot direct je kansen voor je vervolgstudie. Want of je nu geschiedenis, medicijnen, Frans of Spaans gaat studeren…met je gymnasiumdiploma op zak begin je met een voorsprong.

Wist je dat:

  • Gymnasium is afgeleid van het Griekse ‘gymnos’? Dat betekent ‘naakt’. Het gymnasium was in het oude Griekenland een soort sportschool waar mensen naakt rondliepen. Wees gerust, dat hoef jij bij ons niet!
  • Je op het gymnasium elk jaar op excursie gaat? Het eerste jaar naar het Valkhofmuseum in Nijmegen. En in het tweede jaar naar Xanten in Duitsland. Daar is een klassieke stad nagebouwd. In je 3e jaar maak je een tweedaagse reis naar Trier. Hier zie je veel dat nog is overgebleven uit de klassieke oudheid. En tegen die tijd kun je écht meepraten over alles wat je daar ziet.

Na je eerste drie jaar op De Boerhaave ga je naar bovenbouwlocatie Het Vlier voor leerjaar 4, 5 en 6. Hier maak je een reis naar Rome of Athene.

  • Voetbalclubs van nu hebben vaak namen uit de klassieke oudheid. Neem Ajax; een held die dapper vocht in de Trojaanse oorlog. Helaas liep het niet goed met hem af. Dat kun je een Ajacied natuurlijk beter niet vertellen.
  • Universiteiten kijken bij de aanmelding van nieuwe studenten steeds meer naar hun vooropleiding? Als dat gymnasium is, sta je er absoluut goed voor.

Kies jij bewust voor een ‘klassieke opleiding’? Dan ben je meer dan welkom op De Boerhaave; de enige Deventer school die Gymnasium onderbouw (jaar 1,2 en 3) aanbiedt.

En wist je dit? Als je in een havo/vwo-brugklas begint, kun je na Kerst een inhaalmodule Latijn volgen. Als dat goed gaat, stroom je door naar 2 gymnasium! Je moet dan gemiddeld een 7.5 te staan.